jose james (1920 x 1080 px)

JOSÉ JAMES - Musicology Sessions

JOSÉ JAMES - Musicology Sessions

José James, međunarodno priznati džez pevač hip-hop generacije, nastupiće sa svojim bendom u okviru serijala koncerata Musicology Sessions. Beogradskoj publici prirediće dve koncertne večeri 17. i 18. oktobra u BitefArtCafe klubu, gde će predstaviti svoje 12. studijsko izdanje “1978”.
Njujorški vokalista José James kombinuje džez, soul, drum’n’bass i spoken word u svoj jedinstveni brend vokalnog džeza. Dok navodi svoje glavne uticaje kao što su John Coltrane, Marvin Gaye i Billie Holiday, u živim nastupima podseća na ikone džez-soula iz sedamdesetih godina, istovremeno zadržavajući svoj autentičan stil.
Album “1978” nazvan je po godini kada je Džejms rođen i donosi zvuke sedamdesetih godina, ere u kojoj su se džez, soul, disko i hip-hop sjedinili. Na albumu je radio pet godina i kako kaže to je njegovo “najautobiografskije delo do sada”. Pesme poput „Saturday Night (Need You Now)“ i „Planet Nine“ pozivaju slušaoce na ples, dok je „For Trayvon“ posvetio Trejvon Martinu. „38th & Chicago“ izražava bes i tugu Džejmsa povodom ubistva Džordža Flojda. Uprkos zaraznom ritmu i refrenu, tekst čini protestnu himnu, sa naslovom koji se odnosi na raskrsnicu u Minneapolisu gde je Flojd ubijen, samo nekoliko blokova od mesta gde je Džejms odrastao.
Na albumu je sarađivao sa brazilskom zvezdom u usponu koja je nedavno nominovana za Latin Grammy, Xênia França, kao i sa kongoansko-belgijskim reperom i filmskim stvaraocem Baloji-em. Album je producirao Džejms i uključuje ansambl zvezda poput Pedrito Martineza (Camilla Cabello, Eric Clapton), Marcus Machado (Daniel Caesar, Pharoahe Monch), Jharis Yokley (Sleigh Bells, My Brightest Diamond) Chad Selph (Bilal, FREELANCE) i David Ginyard (Solange, Blood Orange).
Džejms je objavio svoj prvi album “Dreamer”, 2008. godine koji je dobio priznanja širom sveta zbog svoje kombinacije džeza, elektronike, soula i pop stilova. Zauzeo je 21. mesto na listi Jazz Times’ Top 50 za tu godinu. Kao rezultat toga, Džejms je nastupao na prestižnim binama širom sveta, uključujući North Sea Jazz Festival, Victoria Jazz Festival, Billboard Live Tokyo, Centro Cultural São Paolo, Ermitaž u Sankt Peterburgu, Central Park Summerstage u Njujorku i Royal Festival Hall u Londonu.
Održao je mnogobrojne koncerte po Evropi, Japanu i Sjedinjenim Državama, a sarađivao je i sa mnogim poznatim umetnicima kao što su Flying Lotus, Robert Glasper, Lalah Hathaway, Ledisi, Aloe Blacc i Jason Moran. Nastupao je i kao gostujući umetnik sa McCoy Tynerom, Laura Mvulom i Jazz at Lincoln Center, Melbourne Symphony i Royal Concertgebouw orkestrima.
U znak obeležavanja 100. rođendana Billie Holiday, pevačice koju je od samog početka svoje karijere nazivao svojom „muzičkom majkom“, Džejms je snimio devet pesama koje su obeležile njenu karijeru. Predvodio je bend koji su činili pijanista Jason Moran, basista John Patitucci i bubnjar Eric Harland.
Džejms je dobitnik i Edisonove nagrade i Grand Prix nagrade L’Académie du Jazz. Sarađivao je sa mnogim poznatim umetnicima kao što su Flying Lotus, Robert Glasper, Lalah Hathaway, Ledisi, Aloe Blacc i Jason Moran.
Datum: 17. & 18. oktobar
Vrata otvaramo u 20:30
Musicology Showcase by Lenovo 21h
Jose James 22h
USLOVI za kupovinu i rezervaciju mesta:

Ulaznice za Stajanje
– Kupljene ulaznice omogućavaju pristup koncertu bez prethodne rezervacije.
– Slobodan prostor za stajanje (bez barskih stolova ili stolica).

Paket VIP PRVI RED (4 osobe) – R A S P R O D A T O
-4 ulaznice
-Rezervacija barskog stola u prvom redu sa dva stajaća i dva sedeća mesta
-Ukoliko vaša grupa broji više od 4 osobe (do maksimalno 6), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.

Paket MALI SEPARE (4 osobe)
-4 ulaznice
-Rezervacija malog separea sa dva stajaća i dva sedeća mesta
-Ukoliko vaša grupa broji više od 4 osobe (do maksimalno 6), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.

Paket SREDNJI SEPARE (6 osoba)
-6 ulaznica
-Rezervacija srednjeg separea sa 4 sedeća i dva stajaća mesta
-Ukoliko vaša grupa broji više od 6 osoba (do maksimalno 8 ), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.

Paket VELIKI SEPARE (8 osoba)
-8 ulaznica
-Rezervacija velikog separea sa 7 sedećih i jednim stajaćim mestom
Ukoliko vaša grupa broji više od 8 osoba (do maksimalno 10), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.
Ukoliko kupite Paket PRVI RED VIP, Paket MALI SEPARE, Paket SREDNJI SEPARE, Paket VELIKI SEPARE, molimo vas da potvrdite svoju rezervaciju pozivom na broj telefona +381 63 594 294.

Online Rezervacije

Rezervacija važi nakon što dobijete potvrdni mail

BITEFARTCAFE

Mitropolita Petra 8
11000 Beograd

od 3000rsd

Musicology

musicology.rs
+381 63 59 42 94
+381 63 59 40 54

Scroll to Top